Lov om deling af video er på vej

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Detailhandlerne ønskerne at kunne dele videobilleder med andre butikker i kampen mod især organiserede bander, der hærger butikkerne med butikstyverier. Den mulighed ventes at blive til virkelighed til næste år.

Først i det nye år håber procesdirektør i Dansk Erhverv, Lars Aleksander Borke, at Crimestat kan give nye muligheder for især at bekæmpe organiseret kriminalitet. Han forventer, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i januar vil fremsætte et lovforslag, der giver butikkerne mulighed for at lægge videobilleder i Crimestat og dermed dele billederne af de kriminelle med andre butikker.

– Vi har haft en meget tæt dialog med justitsminister Søren Pape Poulsen efter DSK’s konference på Christiansborg sidste år.

– Det er især den organiserede del af butikstyverierne, som nok er den største udfordring for detailhandlen. Dialogen har udmøntet sig i, at der forhåbentlig primo januar eller medio januar kommer et lovforslag til loven om videoovervågning, der giver mulighed for at vores brugere af Crimestat kan dele billeder med hinanden. Den mulighed har de ikke i dag.

– De enkelte politikredse kan dermed begynde at stykke tingene sammen og se, om det er de samme kriminelle, der begår forbrydelserne i flere politikredse. Forhåbentlig kan politiet forhåbentlig opgradere efterforskningen og den samlede indsats mod de kriminelle, siger Lars Aleksander Borke.

Crimestat har en styregruppe, som er ansvarlig for udviklingen af systemet. Gruppen består af seks personer, som i dag repræsenterer Dansk Supermarked, Coop, Dagrofa, Matas, Bauhaus og Rema 1000.