Logistik bliver mere bæredygtig

Kunder i dagligvarebranchen sparer penge, når Cheps logistikløsninger bliver mere bæredygtige.

Cheps kunder har sparet store mængder CO2 i deres logistikløsninger. Foto: Chep

Logistikgiganten Chep leverer og distribuerer paller i bl.a. dagligvarebranchen. En opgørelse viser, at selskabets arbejde med bæredygtighed giver resultater.

Chep er sammen med søsterselskabet IFCO ejet af Brambles. Chep er en førende international virksomhed inden for emballage- og palleløsninger og leverer pallepoolløsninger til nogle af de største virksomheder, bl.a. Arla, Midsona-Urtekram, Nestlé og Unilever.

Selskabet har i det seneste år sparet 2,5 mio. ton CO2, 1,6 mio. træer og 1,4 mio. ton affald, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed er selskabet tættere på at nå 2020-målet, der netop stiller skarpt på bæredygtighed.

For at optimere værdikæder og investeringer i et sikkert arbejdsmiljø, opererer selskabet efter en cirkulær forret-ningsmodel. Her har man fokus på deling og genbrug af mere end 590 mio. paller, transportkasser og containere.

Besparelsen på CO2 er fremkommet ved at bruge selskabets logistikløsninger. Man har indgået et samarbejde med mere end 200 kunder om at fjerne de 64,7 mio. kilometers kørsel, der samlet går til spilde fra verdens værdikæder, når lastbiler kører rundt uden gods på pallerne.

Selskabet har også forhindret spild af plastic ved at spare på råmaterialer og genbruge kasseret plastic i Chep-plastpaller og genbrugsplastkasser.

– Det gør mig glad at se de grønne tal sort på hvidt, for det viser jo, at vi gør noget rigtigt, siger Torben Lund, landechef i Chep Denmark.

DEL
Forrige artikelDe er nye på ledelsesgangen
Næste artikelUnilever vil have progressive reklamer
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.