En af Løvbjergs ældste butikker er kommet i nye klæder

Grossist-skifte giver den korte kæde af discountsupermarkeder nye muligheder

Foto: Helle-Karin Helstrand

Grønne og lilla reoler er noget af det første, man får øje på, når man træder ind i den store frugt- og grøntafdeling i den nye Løvbjerg på Trøjborg i det nordlige Aarhus.

Løvbjerg-kæden indviede kort før nytår en gennemmoderniseret butik i det cirka 35 år gamle discountsupermarked, der i samme ombæring har fået udvidet salgsarealet fra 1600 til 2100 kvm.

Den lilla reol består af to gange tre hyldefag med et bredt udvalg af glutenfri produkter – ifølge kæden selv er Løvbjerg førende på glutenfri mad. På de grønne er to gange ni hyldefag med økologiske kolonialvarer.

Det nye inventar vil få en fremtrædende plads i alle kædens 16 butikker, men varerne på hylderne vil være forskellig, afhængig af hvor butikken ligger.

– Vi vil i fremtiden gøre endnu mere for at tilpasse os det sted, hvor butikken ligger, og rn lang række varer vil i hver enkelte butik adskille sig fra resten af kæden. Varer, der sælger specielt godt i et område, vil være fremhævet i det nye inventar, siger adm. dir. i Løvbjerg Jesper Due.

Før nytår skiftede Løvbjerg grossist fra Reitan til Dagrofa, og det har givet kæden helt nye muligheder for at udvide og differentiere varesortimentet i kædens butikker.

Nyt samarbejde kan give Løvbjerg private label-varer

– Med skiftet har vi fået mulighed for at trække på et betydeligt større sortiment. Vi har beholdt en række varer, som Dagrofa ikke har, fordi vores kunder ikke vil undvære de varer. Men vi har også fået mange varer, som Dagrofas butikker også sælger. Blandt andet har vi nu et stort udvalg af private label-varer fra serierne Best Price, Gestus og Grøn Balance, siger Jesper Due.

Løvbjerg jagter nye placeringer

Læs reportage fra Løvbjerg på Trøjborg og et interview med Jesper Due i næste udgave af Dansk Handelsblad, der udkommer i onlineudgaven på onsdag den 17. januar og på tryk fredag den 19. januar.