Løvbjerg tilfreds med lille fremgang på bundlinjen

Foto: Helle-Karin Helstrand

Til trods for et turbulent år for den jyske supermarkedskæde Løvbjerg er det mod forventning lykkedes at styrke overskuddet med en halv mio. kr. til 6,8 mio. kr. før skat. Efter skat er resultatet 5,3 mio. kr. mod 4,8 mio. kr. året før. Kæden fik vendt et flerårigt underskud i 2015, da resultatet endte på 3,7 mio. før skat.

Adm. dir. Jesper Due er godt tilfreds med årets resultat, selv om byggerod i to varehuse har præget omsætningen, der er faldet marginalt fra 1,04 mia. kr. plus moms i 2016 til 1,03 mia. kr. i 2017.

– Vi har i løbet af året gennemført en gennemgribende ombygning af vores største supermarked på Trøjborg i Aarhus. Set i det lys havde vi forventet en lille tilbagegang på bundlinjen. Når vi så alligevel har formået at skabe fremgang på bundlinjen og en indtjening, der ligger et stykke over vores budgetter, så kan vi ikke være andet end godt tilfredse, siger direktøren.

Læs mere: Kunderne får lidt mere supermarked i ny Løvbjerg

I uge 8 indviede kæden ligeledes et moderniseret varehus, der samtidig er udvidet med 400 kvm. i Nykøbing Mors.

Optimeret driften

– Vi har i løbet af året også skiftet grossist fra Reitan til Dagrofa, hvilket har betydet udskiftning af en stor del af sortimentet i vores butikker. Det har betydet oprydning i vores gamle sortiment, og selvom lagerbeholdningerne løbende er blevet reduceret i samarbejde med vore gamle grossist, så medfører et så stort grossistskifte naturligvis nedskrivninger af varelagerne, siger Jesper Due.

Grossistskiftet har til gengæld betydet, at Løvbjerg for første gang fået private label-varer på hylderne: ca. 1000 varer fra Dagrofa-serierne Gestus, Grøn Balance og First Price.

Læs mere: Nu vil Løvbjerg ekspandere efter syv års pause

Driftsoptimering har stået højt på dagsordenen for kæden de seneste år.

– Det gælder bredt – fra drift af butikkerne til varelagre og kreditorer, og det betyder har vores likvide situation været markant bedre end de foregående år. Og ligesom vi i år har investeret, vil vi også gøre det de kommende år, når flere af vores butikker skal moderniseres, siger Jesper Due.

Han satser også på, at kæden inden for en årrække kan udvide med mindst én butik.

– Den første kan jeg forhåbentlig snart sætte adresse på, siger Jesper Due.

 

Løvbjerg udvider bestyrelsen med tidligere Bilka-direktør

I forbindelse med generalforsamlingen i Løvbjerg Supermarked A/S har kæden styrket sin bestyrelse med Lars Christensen, der var kædedirektør for Bilka fra 2002 til 2009, og Lars Elsborg, der er direktør for Sport24.

De to erstatter tidligere Spar-direktør Michael Østergaard, som bestyrelsen måtte sige farvel til sidste år.

– Vi fik to rigtigt gode kandidater og valgte derfor at udvide bestyrelsen med et ekstra medlem. Min opgave som formand er at sikre, at vi er bredt dækket. Lars Christensen kommer med en meget stor kompetence, hvad angår butikker, og Elsborg ved meget om ekspansion og den digitale verden. Det har vi alt sammen brug for, siger bestyrelsesformand Erik Schou.

Udover formanden og de to nye sidder de to brødre og ejere Erik og Jan Løvbjerg i bestyrelsen.

 

 

 

 

 

 

 

DEL
Forrige artikelEmballagevirksomhed får ny direktør
Næste artikelRoskildeområdet er plaget af røverier
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.