Løvbjerg jagter nye placeringer

Med et marginalt fald i omsætningen og en fordobling af overskuddet er den midtjyske kæde klar til at åbne nye butikker

Adm. dir. i Løvbjerg, Jesper Due. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen.

Den familieejede midtjyske supermarkedskæde Løvbjerg er lige nu i gang med en total ombygning af butikken i Trøjborg Centret i Aarhus, og står det til adm. dir. Jesper Due skal der også snart bygges nye butikker.

– Vi vil meget gerne åbne nye butikker. Dog ikke for enhver pris. Men vi har sat et arbejde i gang, der skal identificere potentielle beliggenheder. Og finder vi den helt rigtige belig-genhed, så slår vi til, siger Jesper Due.

Udmeldingen kommer sammen med resultatet af regnskabet for 2016, der viser en fordob-ling på bundlinjen. Overskuddet efter skat endte på 4,8 mio. kr. mod 2,2 mio. kroner året før. Før skat var overskuddet 6,3 mio. kroner mod 3,7 mio. kroner året før.

– Specielt på frugt og grønt har vi haft en rigtigt flot år med et markant bedre resultat end året før. Vi har investeret i nyt grøntinventar i alle butikkerne. Denne investering har givet området et markant løft, som både smitter af i omsætning og indtjening, siger Jesper Due, der anser årets resultatet for at være tilfredsstillende.

– Årets helt store mål var en stabilisering af driften. Efter at have vendt underskud til over-skud i 2015, var målet for 2016 en beskeden vækst. At vi har kunne fordoble resultatet er bedre end forventet, og det er vi meget tilfredse med, siger Jesper Due, der ikke har større forventninger til dette regnskabsår, hvor kæden blandt andet skifter leverandør fra Reitan til Dagrofa.

– Det er naturligvis et projekt, der fylder utroligt meget i en lille organisation som os. Til gengæld forventer vi os meget af vores nye grossist, når skiftet er endeligt gennemført, siger Jesper Due.

Kæden har i 2016 oplevet et marginalt fald i omsætningen, der ligger på godt en mia. kroner eksklusive moms.

– Faldet skyldes ombygningen af butikken på Trøjborg, der er kædens største, siger Jesper Due, der regnede med at skulle fejre den istandsatte butik i foråret. Men det er ind til videre udsat til en gang i efteråret.

– Vi håber på endnu en lignende ombygning i 2016, men der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed inden vi investerer så massivt, så vi arbejder stadig på dette projekt, siger Jesper Due.