Nu vil Løvbjerg ekspandere efter syv års pause

Kædedirektør i Løvbjerg, Jesper Due, har konkrete planer for flere nye butikker, som han håber at kunne sætte adresse på i løbet af året

Foto: Helle-Karin Helstrand

I foråret 2011 åbnede den familieejede, korte kæde Løvbjerg sin sidste butik – ind til videre.

Den ligger i Fredericia og var kædens butik nummer 16. Det skete, kun godt et halvt år efter at kæden havde åbnet en butik i Aabenraa.

Selv om den tidligere adm. dir. Frank Andersen i slutningen af 2011 varslede åbning af yderligere to butikker i 2013, blev det aldrig til flere butikker. Løvbjerg-kæden kom ud med underskud tre år i træk, inden den nye direktør, Jesper Due, igen kunne præsentere et overskud i regnskabet for 2015.

Nye butikker kommer heller ikke til at se dagens lys i 2018, men det skulle være temmelig sikkert, at der i løbet af året kommer adresse på nye butiksprojekter. I hvert fald har Jesper Due konkrete planer for flere nye butikker.

– Jeg håber seriøst, at vi i løbet af året kan løfte sløret for flere end én ny butik, siger han.

1000 private label-varer

Løvbjerg har netop skiftet grossist fra Reitan til Dagrofa, hvilket ifølge Jesper Due giver nye muligheder og et større sortiment. Blandt andet har Løvbjerg for første gang fået private label-varer på hylderne: ca. 1000 varer fra Dagrofa-serierne Gestus, Grøn Balance og First Price.

Et klart mål med grossistskiftet har været at kunne tilpasse sortimentet i den enkelte butik, så det passer til kundegrundlaget.

– Vores købmænd har længe arbejdet med lokal tilpasning, men nu har den enkelte købmand fået bedre mulighed for at vælge varer, der passer til lokalområdet, siger Jesper Due.

Han vil endnu ikke præsentere resultatet for det netop afsluttede regnskabsår, men han er ikke i tvivl om, at det viser overskud. Omsætningen ligger på godt 1 mia. kr. plus moms.

DEL
Forrige artikelSe de nye navne på ledelsesgangen
Næste artikelKort supermarkedskæde vil åbne flere butikker
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.