Løvbjerg-duo vender underskudsforretning til lokal Meny-succes

Tidligere kædedirektør for Løvbjerg Frank Andersen og makker Jens Petersen har på fire år gjort Meny i Christiansfeld til en sønderjysk succes

Frank Andersen og Jens Petersen har sammen vendt udviklingen i Christiansfelds Meny til en forretning med millionoverskud. Foto: Helle-Karin Helstrand

– Vi snakker faktisk utrolig lidt sammen, for vi kender hinanden så godt. En gang imellem stikker vi hovederne sammen, men jeg tror, folk ville blive chokerede over, hvor lidt vi har brug for det, lyder det fra Jens Petersen.

Det næsten tavse makkerskab kan være svært at tro, når man oplever de to købmænd Jens Petersen og Frank Andersen sammen. De taler i et forrygende tempo og færdiggør hinandens sætninger.

Men man lærer hinanden at kende på en særlig måde, når man har arbejdet sammen i snart 25 år.

Partnere i Meny siden 2015

Makkerskabet begyndte i Løvbjerg i midten af 90’erne, hvor Jens Petersen arbejdede som frugt- og grøntchef i Løvbjerg Vejen, og Frank Andersen var kædedirektør for Løvbjerg Food Mart.

Sidenhen blev Frank Andersen direktør for Løvbjerg og ansatte Jens Petersen som frugt- og grøntindkøber. De seneste tre år er gået med at vende udviklingen i Meny i Christiansfeld, som, da de overtog, hed SuperBest.

Makkerparret overtog sammen købmandsforretningen i starten af 2015, og siden har der været overskud. Først med knap 0,3 mio. kr. og sidste år med et resultat før skat på 2,3 mio. kr.

– Vi har øget omsætningen 25 pct. på tre år. Butikken var kørt helt i sænk. Det sidste driftsår som SuperBest var der et underskud på ca. 4,5 mio. kr. – det var en katastrofe. Så det er noget af en turnaround, siger Frank Andersen.

Gode medarbejdere

De gode takter skyldes ikke kun en god forståelse af, hvad kunderne vil have. Duoen fremhæver også medarbejdernes indsats.

– Det skal være rart at være her. Hvis du ikke har det rart, kan du heller ikke yde det bedste over for kunderne. Og det er kunderne, der er vores arbejdsgiver i sidste ende, siger Frank Andersen.

– Torsdag er vi flest i butikken, så da holder vi morgenmøde. Vi beder medarbejderne tage en succeshistorie med fra ugen, der gik. Det har også været en måde at ændre deres mindset på og gøre dem mere positive ved at gå på arbejde. Den arbejdsglæde smitter af på kunderne, supplerer Jens Petersen.

Begejstring for faget

Desuden får de forskellige afdelinger deres tal at se, så der er noget konkret at arbejde ud fra. På den måde kan medarbejderne se sig selv som en tydelig del af udviklingen, forklarer Jens Petersen.

Da muligheden kom for at overtage butikken i Christiansfeld, var Frank Andersen ikke i tvivl om, at det var et projekt, han ville kaste sig over sammen med Jens Petersen.

– Vi har altid fungeret godt sammen kollegialt og har samme barnlige begejstring, når tingene kører godt. Og jeg vidste, han også havde en købmand inde i maven og godt kunne tænke sig måske at blive selvstændig på et tidspunkt. Da jeg skulle finde ud af, hvad jeg ville efter Løvbjerg-tiden, var det oplagt at ringe til Jens, for jeg syntes, det kunne være godt at være to om en butik, siger han.