Løvbjerg belønner medarbejdere med gavekort til lokale spisesteder

Den jyske privatejede dagligvarekæde Løvbjerg sender gavekort for knap en kvart mio. kr. ud til sine medarbejdere som tak for indsatsen under corona-krisen

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Der er nok ingen medarbejder i dagligvarehandlen, der ikke har haft ekstra travlt under coronakrisen, hvor arbejdsforholdene også har været anderledes end normalt.

Nu har Løvbjergkæden valgt at belønne sine medarbejdere med et gavekort.

Det er samtidig en støtte til de lokale restaurantmiljøer omkring kædens 15 butikker.

– Størrelsen af gavekortet er afhængig af medarbejdernes timeantal. Alle vores faste medarbejdere får gavekort på 400 kr. De medarbejdere med færrest timer får på 200 kr. Alt i alt er det en omkostning på lidt over en kvart million kroner, siger adm. direktør Jesper Due.

– Set i forhold til virksomhedens størrelse er det en stor udgift. Men det alligevel været en nem beslutning at træffe: I modsætning til mange andre brancher, så har dagligvarehandlen vækstet de sidste to måneder, og vores medarbejdere har derfor løbet ekstra stærkt. Det har de klaret helt formidabelt, og derfor er det naturligt, at vi giver dem et klap på skuldrene og siger ”tak for hjælpen”, siger Jesper Due.

Det var for ham oplagt at bruge anledningen til at støtte lokalt.

– Derfor besluttede vi, at de lokale restauranter skulle have udbytte af gaven også. Vores købmænd har derfor selv udvalgt lokale spisesteder, som de ønskede at støtte. Mange steder falder støtten på et meget tørt sted, hvilket bekræfter os i, at det var et rigtigt tiltag, siger Jesper Due.

Han fortæller, at kæden stadig fin vækst i salget, men at han forventer, at væksten flader ud i takt med at samfundet åbner mere og mere.