Lidl vil mindske plastforbruget med 20 pct.

Kæden begynder allerede i år at udfase de nuværende engangsbæreposer af plast.

Lidl vil erstatte alle nuværende4 frugt- og grøntposer med mere miljørigtige alternativer. Arkivfoto: Lars Horn

Lidl vil mindske plastforbruget med 20 pct. fra kædens butikker i 2025.

Sådan lyder Lidls nye plaststrategi, der offentliggøres i dag, og som sigter mod at udfase flere typer plastic og fokusere på mere bæredygtige materialer.

Allerede i år vil Lidl udfase engangsbæreposerne af plast. Kæden har valgt at introducere bæreposer af FSC-certificeret papir som alternativ til de nuværende engangsbæreposer.

Uanset valg af bærepose opfordrer Lidl kunderne til at genbruge bæreposerne så mange gange som muligt.

Kæden vil gennemføre en informationskampagne om emnet og i introduktionsfasen motivere kunderne til at medbringe hvilken som helst pose flere gange ved at fratrække 2,50 kr. på kundernes samlede indkøb over 150 kr., hvis kunden selv medbringer egen bærepose. Kampagnen løber fra uge 21 og en måned frem.

– Med den nye strategi tager vi et stort skridt fremad mod at begrænse vores påvirkning på miljøet med et mindre plastforbrug og et øget fokus på en cirkulær livscyklus for emballage, hvor genbrug, nedbrydelighed og genanvendelse er meget vigtige faktorer, siger adm. direktør for Lidl Danmark, Dirk Fust.

Læs også: Netto indfører pant på plastikposer

Målene for 2025 omfatter bl.a., at Lidl forpligter sig til at mindske det overordnede forbrug af plasticemballage med 20 pct., at udskifte 100 pct. af plastemballagen med mere miljørigtige og genanvendelige materialer og at erstatte alle nuværende frugt- og grøntposer med mere miljørigtige alternativer.

Læs også: Undersøgelse: Plastposer er bedst for miljøet

 

DEL
Forrige artikelNetto indfører pant på plastikposer
Næste artikelBilka udvider bestil og hent til hele kæden
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.