Ledelsesguru fylder rundt

Tidligere Irma-direktør Alfred Josefsen fylder i dag 60 år

Arkivfoto: Mikael Hjuler

Alfred Josefsen, der i dagligvarebranchen nok er mest kendt for sine 13 år som direktør for Irma, fylder i dag den 3. august 60 år.

Alfred Josefsen forlod i protest Coop og Irma i foråret 2005, da Irma skulle rykke fra Rødovre til Albertslund sammen med resten af koncernen. Siden har han blandt andet arbejdet med sit eget rådgivningsfirma Ledelsesfirmaet Alfred AS.

Alfred Josefsen har udgivet flere bøger med fokus på ledelse – blandt andet skrev han i 2004 bogen “Kære Irma – it’s all about people!, der beskrev Irmas historie gennem fem år.

Bogen handler blandt andet om, hvordan Irma kæmpede sig ud af er stort underskud og blev kåret som årets dagligvarekæde og en af Danmarks bedste arbejdspladser.

Til efteråret udkommer han med endnu en bog om ledelse “I øjenhøjde”.

I fokus for Alfreds Josefsens ledelsesteori er altid mennesket. Han skriver blandt andet på sit website:

“Ledelsesfilosofien handler derfor om mere fokus på mennesker, mindre struktur og mere kultur, færre regler og bedre værdier, mere decentral og mindre central, mere emotionalitet og mindre rationalitet. Mere bløde dele og mindre de hårde og alligevel med at tydeligt resultatfokus.”

Alfred Josefsen er uddannet fra CBS og Stanford University Graduate School of Business.

Han har blandt andet arbejdet som direktionssekretær i Dagrofa A/S, som direktør for Dagrofa-datterselskabet Vingros og fra 1992-1996 som direktør i Dagrofa S-Engros A/S.

I en kort periode var han salgs- og marketingdirektør ved Toms og i 1999 blev han ansat i Irma.