Kylling er danskernes favorit

Foto: Colourbox

Når aftensmaden sættes på bordet i de danske hjem, hitter traditionelle retter som stegt kylling, frikadeller og pasta med kødsovs, skriver Arla på baggrund af en ny undersøgelse fra Epinions Danmarkspanel.

Men mænd og kvinder er ikke enige. Stegt kylling med kartofler og grøntsager, pasta med kødsovs og salat er blandt de mest populære hverdagsretter hos kvinderne, der har mere fokus på sundhed, end mændene har, når de planlægger aftensmaden.

Mænd vil til gengæld gerne have kød, sovs og kartofler.

– Der er forskel på mænd og kvinders hverdagsretter. Kvinderne spiser oftere retter med kylling, fisk og grøntsager, mens mændene er mere traditionsbundne og holder fast i de danske hverdagsfavoritter med kød, kartofler og sovs. Også rugbrød med pålæg er højt på mændenes favoritliste, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 24 år.

Befolkningsundersøgelsen baserer sig på ca. 2.000 webinterviews af 18-60+-årige danskere indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 2. – 10. januar 2018:

– De hverdagsretter, som danskerne oftest laver er: stegt kylling med kartofler/grøntsager (52 pct.), pasta med kødsovs (51 pct.), frikadeller (47 pct.), lasagne (42 pct.) og hakkebøf med brun sauce og kartofler (40 pct.).

– Kvindernes hverdagsfavoritter er: stegt kylling med kartofler/grøntsager (59 pct.), pasta med kødsovs (56 pct.), frikadeller (49 pct.), lasagne (45 pct.) og salat (45 pct.).

– Mændenes hverdagsfavoritter er: hakkebøf med brun sauce og kartofler (45 pct.), pasta med kødsovs (45 pct.), frikadeller (44 pct.), stegt kylling med kartofler/grøntsager (44 pct.) og rugbrød med pålæg (38 pct.).

– Danske kvinder tilbereder oftere aftensmaden end mænd. 70 pct. af kvinderne står altid eller for det meste for tilberedningen af aftensmaden mod 42 pct.af mændene.

– For 68 pct. af danskerne er det vigtigst, at aftensmaden smager godt.

– For 39 pct. af kvinderne mod 30 pct. af mændene er det vigtigt, at aftensmaden i hverdagen er sund.