Kvickly går i samarbejde med apotekerkæde

Coops Kvickly vil lægge areal til apoteker i flere af kædens varehuse

Flere Kvickly-varehuse vil i de kommende år udleje plads til apoteker, der kommer til at ligge i varehusenes forområder.

Det er resultatet af en rammeaftale mellem Apotekeren A.m.b.a. og Coop.

Aftalen er ifølge Coop den første af sin art mellem en apotekerkæde og en dagligvarekæde.

Apotekerne har typisk et areal på 80-100 kvm., og de første afdelinger forventes at åbne inden for de kommende seks måneder.

Der er allerede flere apoteker i tilknytning til både Kvickly-varehus og supermarkeder i bl.a. Sallings Groups og Dagrofas kæder, i Løvbjergs butikker og i en enkelt ABC Lavpris.

Det er en konsekvens af apotekerloven fra 2015. Den gav apotekerne lov til at åbne flere filialer, og det blev defineret, hvordan et apotek kan ligge i forbindelse med et supermarked.

Læs også: Flere supermarkeder får apoteker

Apotekeren A.m.b.a. er en kæde bestående af 106 selvstændige apoteker med i alt 213 butikker i Danmark. Kvickly består i dag af godt 70 varehuse, ejet af dels Coop, dels selvstændige brugsforeninger.

DEL
Forrige artikelAldi er åben for at leje butikker
Næste artikelSvindel med Dankort er faldet markant
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.