Kundeprotester hindrer Irma-lukning

En af de 11 Irma-butikker, der skulle lukke, får en ekstra chance

Irmas direktør Søren Steffensen. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Det sker yderst sjældent, at en kæde ombestemmer sig, når det først er besluttet, at en butik skal lukke. Men det er nu sket i Irma.

For nylig meldte Coops højprofilkæde Irma ud, at 11 butikker skulle lukkes som del af en ny strategi.

Men det var kunderne i butikken på Roskildevej i Valby godt trætte af, og derfor protesterede de. Nu får de en ekstra chance til at vise, at de virkelig vil butikken.

For butikken passer faktisk ind i Irmas nye og urbane strategi, og lukningen er udelukkende sket på grund af stigende omkostninger og faldende omsætning, skriver Irma i en pressemeddelelse.

Irmas direktør Søren Steffensen tog ud og mødtes med over 150 kunder i butikken og fik overrakt 1500 underskrifter mod lukningen.

– Vi har fået henvendelser fra mange i forbindelse med lukning af de 11 butikker. De har udtrykt stor begejstring for Irma og vores medarbejdere de pågældende steder – og stor beklagelse over vores beslutning. Men omkring 95 procent af alle henvendelserne har handlet om Irma Roskildevej – og det har gjort et stort indtryk på mig, siger Søren Steffensen.

Nu tager ledelsen igen på besøg i butikken – det sker for at fortælle kunderne, at butikken vil overleve og blive moderniseret, hvis omsætningen stiger, så der kommer positive tal på bundlinjen.

DEL
Forrige artikelButikkerne kan mindske madspild med 10 pct.
Næste artikelDansk Supermarked fortsætter milliardinvesteringer
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.