Kundeprotester hindrer Irma-lukning

En af de 11 Irma-butikker, der skulle lukke, får en ekstra chance

Irmas direktør Søren Steffensen. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Det sker yderst sjældent, at en kæde ombestemmer sig, når det først er besluttet, at en butik skal lukke. Men det er nu sket i Irma.

For nylig meldte Coops højprofilkæde Irma ud, at 11 butikker skulle lukkes som del af en ny strategi.

Men det var kunderne i butikken på Roskildevej i Valby godt trætte af, og derfor protesterede de. Nu får de en ekstra chance til at vise, at de virkelig vil butikken.

For butikken passer faktisk ind i Irmas nye og urbane strategi, og lukningen er udelukkende sket på grund af stigende omkostninger og faldende omsætning, skriver Irma i en pressemeddelelse.

Irmas direktør Søren Steffensen tog ud og mødtes med over 150 kunder i butikken og fik overrakt 1500 underskrifter mod lukningen.

– Vi har fået henvendelser fra mange i forbindelse med lukning af de 11 butikker. De har udtrykt stor begejstring for Irma og vores medarbejdere de pågældende steder – og stor beklagelse over vores beslutning. Men omkring 95 procent af alle henvendelserne har handlet om Irma Roskildevej – og det har gjort et stort indtryk på mig, siger Søren Steffensen.

Nu tager ledelsen igen på besøg i butikken – det sker for at fortælle kunderne, at butikken vil overleve og blive moderniseret, hvis omsætningen stiger, så der kommer positive tal på bundlinjen.