Kritisk bagland tager imod håndsrækning fra Coops formand

Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening opfordrer til samarbejde med den genvalgte Coop-formand Lasse Bolander

Nu skal Virtual Reality bruges i Coop-kæderne til at oplære nye medarbejdere. Illustration: Ulrik Samsøe Figen

Missionen om at få væltet den genopstillede formand Lasse Bolander ved valget til Coop Ambas bestyrelse, mislykkedes for Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening og de tre kæ- deforeninger i SuperBrugsen, Kvickly og Dagli’- og LokalBrugsen, der repræsenterer 411 selvstændige butikker i Coop.

Deres fælles formandskandidat Lars Fournais var reelt set aldrig i nærheden af at vælte Lasse Bolander af formandsstolen.

Trods det tabte formandsslag har Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening (BA) side nu ikke i sinde at grave grøften mellem de selvstændige brugsforeninger og Coops bestyrelsesformand og direktion dybere, end den allerede er blevet under den mere end to måneder lange valgkamp.

– Vi har meldt ud, at vi er interesserede i at samarbejde med alle, uanset hvem der vandt valget. Det, tror jeg, der er gode muligheder for. Lasse Bolander har sagt, han rækker hånden ud til et konstruktivt samarbejde. I valgkampen kom der en række kritikpunkter op, som han har erklæret, han vil gøre noget ved. Det her med, at vi har for lille fokus på kerneforretningen. Min tilgang er, at vi kan få tingene løst gennem samarbejde, siger Søren Tang Sørensen, der er konstitueret formand for BA.

Ser tiden an

I den kommende tid finder der en række møder sted i brugsforeningernes bagland, forud for generalforsamlingerne i de tre kædeforeninger den 1. maj.

Forud for sidste års generalforsamling i SuperBrugsens kædeforening ønskede en unavngiven brugsforening at stille forslaget om at forlade Coop-samarbejdet, men det forslag blev til slut fejet af bordet imod, at kædeforeningen arbejdede på at finde en løsning på det dårlige samarbejdsklima med Coops ledelse.

– Situationen efter valget er på agendaen på alle tre generalforsamlinger. Det er der ikke noget overraskende i, fortæller Søren Tang Sørensen.

Han mener ikke, at der aktuelt er brugsforeninger, som vil forlade Coop-familien.

– Jeg har ikke hørt, at der er nogle brugsforeninger, der skulle være på vej ud af Coop-samarbejdet. Jeg tror, brugsforeningerne vil sige, at de vil afvente og se, hvordan samarbejdet kommer til at gå her efter formandsvalget, siger Søren Tang Sørensen.