Kriseberedskab til fødevarebranchen i corona-perioden

Debatindlæg af madspildspioner, stifter og bestyrelsesformand, Stop Spild Af Mad Selina Juul

Stop Madspild Selina Juul
Foto: Josephine Amalie Moldow

Ideer til, hvordan fødevarebranchen og foodservice-sektoren kan overleve

Restauranter, hoteller, cafeer og spisesteder:

– begynd at sælge take away-retter til lokale kunder.

– begynd at lave drive in – lokale kunder skal kunne bestille mad på nettet/via telefonopkald, køre op til døren og købe mad – uden at have direkte personlig kontakt.

– begynd at sælge gavekort, så kunder kan komme op og spise på restauranten eller bo på hotellet, efter at pandemien er overstået. Derved får I likviditet her og nu.

– spred Fødevarestyrelsens informationer til kunderne om, at coronavirus ikke smitter gennem maden.

Supermarkeder og detailkæder:

– begynd at lave drive in – lokale kunder skal kunne bestille mad på nettet/via telefonopkald, køre op til døren og købe mad – uden at have direkte personlig kontakt.

– begynd at tilbyde netbutik- løsninger – begynd at sælge gavekort, så kunder kan komme op i supermarkedet, efter at pandemien er overstået. Derved får I likviditet her og nu.

– opfordr på sociale medier til indkøbshjælp – at raske danskere kan hjælpe med at købe ind til de danskere (naboer mv.), som sider i hjemmekarantæne.

– spred Fødevarestyrelsens informationer til kunderne om, at coronavirus ikke smitter gennem maden.

Små landbrug:

– begynd at lave drive in – lokale kunder skal kunne bestille mad på nettet/via telefonopkald, køre op til døren og købe mad – uden at have direkte personlig kontakt.

– opfordr lokalsamfundet på de sociale medier til at støtte de lokale danske landmænd

– opfordr på sociale medier til indkøbshjælp – at raske danskere kan hjælpe med at købe ind til de danskere (naboer mv.), som sider i hjemmekarantæne.

– spred Fødevarestyrelsens informationer til kunderne om, at coronavirus ikke smitter gennem maden.