Kontantløse butikker er aflyst

Detailhandelens glæde over, at det endeligt ville blive muligt for de butikker, der er hårdt plaget af røverier, at sige nej til kontanter blev kort.
Dansk Folkeparti vil ikke være med, og i det forlig om Vækstpakke 2014, der er ved at falde på plads mellem rege-ringen, Venstre og Dansk Folkeparti, er de kontantløse butikker derfor taget af bordet.
- Nogle ældre og handicappede kan ikke huske koder til Dankort, og de skal have mulighed for at benytte kontanter. Det drejer sig om en lille gruppe af borgere, men dem skal vi også tage hensyn til, siger erhvervsordfører i Dansk Fol-keparti, Hans Kristian Skibby, der dog ikke afviser, at nogle typer af butikker som døgnkiosker, servicestationer og casinoer skal have muligheden for at sige nej til kontanter efter klokken 22.
Vicedirektør i De Samvirkende Købmænd (DSK), Claus Bøgelund Nielsen, ærgrer sig.
- Vi forstår godt Dansk Folkepartis bekymring for de ældre og handicappede, men ingen butik har råd til at miste kunder, så ingen vil afskaffe kontanter, hvis det jager kunder væk, siger Claus Bøgelund Nielsen.
Han ser gerne, at der bliver skabt et kompromis allerede nu.
- Vi ser gerne, at man i det mindste afprøver en light-ordning, så udsatte butikker kan sige nej til kontanter i de mørke timer for at forebygge røverier, siger Claus Bøgelund.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis