Kød og smør holder mad-inflationen oppe

Kødpriserne stiger og driver mad-inflationen op. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
Royal Unibrew 18.01.2018-24.01.2018

Den overordnede inflation faldt en smule fra oktober til november - fra 1,5 til 1,3 pct. Det viser helt friske tal fra Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks.

Men prisudviklingen på fødevarer går fortsat hurtigere end på de fleste andre varer. I november lå priserne på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer 3,4 pct. over niveauet i november 2016.

"Stigningen på 3,4 pct. skyldes i høj grad højere priser på kød og smør" skriver Danmarks Statistik.

Resten af artiklen
er kun for vores abonnenter.

Bliv abonnent

DEL
Forrige artikelLille stigning i danskernes juleforbrug
Næste artikelNormal angriber Sverige med tidligere Kiwi-direktør i spidsen
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.