Kød og smør holder mad-inflationen oppe

Kødpriserne stiger og driver mad-inflationen op. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Den overordnede inflation faldt en smule fra oktober til november – fra 1,5 til 1,3 pct. Det viser helt friske tal fra Danmarks Statistiks forbrugerprisindeks.

Men prisudviklingen på fødevarer går fortsat hurtigere end på de fleste andre varer. I november lå priserne på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer 3,4 pct. over niveauet i november 2016.

“Stigningen på 3,4 pct. skyldes i høj grad højere priser på kød og smør” skriver Danmarks Statistik.

Det er ifølge statistikkerne også dyrere kød og smør, der er hovedårsagen til en stigning på 0,3 pct. på fødevarerne fra oktober til november, hvor “varer” set under et ellers faldt.

DEL
Forrige artikelLille stigning i danskernes juleforbrug
Næste artikelNormal angriber Sverige med tidligere Kiwi-direktør i spidsen
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.