Købmandsfond støtter uddannelse af klimamedarbejdere i Meny

Dagrofas købmandskæde investerer et millionbeløb og sender 200 medarbejdere på uddannelse i klimavenlig madlavning. De skal lære danskerne at spise salat med bøf i stedet for bøf med salat

Meny på Nordens Plads på Frederiksberg Martin Coulthard
Foto: Helle-Karin Helstrand

Dagrofa meldte allerede i efteråret 2019 ud, at Meny-kædens medarbejdere skulle udstyres med et klimakørekort.

Læs også: Dagrofa vil udstyre Meny-medarbejdere med klimakørekort

Nu investerer Dagrofa et millionbeløb, der suppleres med støtte fra KFI Erhvervsdrivende Fond, i uddannelse af i første omgang 200 medarbejdere i Meny. Det sker i forbindelse med lanceringen af 22 “Madglade Klimatips”, som Miljø- og Fødevareministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet står bag

Målet med uddannelsen er, at styrke kædens personlige rådgivning af kunderne, så det bliver lettere for danskerne at lave klimavenlige udgaver af deres hverdagsfavoritter.

Især aftensmaden kan gøres mere klimavenlig.

– I Meny er vi allerede gode til at møde vores kunder med personlig rådgivning. Det styrker vi nu, så rådgivningen også bliver ”klimakærlig”. Dvs. at danskerne kan forvente at få tips og tricks til, hvordan de med udgangspunkt i madglæde, kvalitet og smag kan begynde at spise lidt mere klimavenligt, siger Kenneth Holmen Pedersen, kædedirektør i Meny, i en pressemeddelelse.

Danskernes fødevareforbrug alene bidrager med ca. 20 procent af den samlede klimabelastning for en dansk forbruger. Det viser en undersøgelse fra tænketanken Concito.

En ny undersøgelse foretaget af videns- og forandringsinstitutionen, Madkulturen, viser, at 66 pct. gerne vil spise mere klimavenligt, men 55 pct. mangler tips til, hvordan de gør deres yndlingsretter mere klimavenlige.