Købmanden tjener mindre på spil

Danske Spils nedsættelse af satserne for provision slår gennem på bundlinjen hos forhandlerne

- Der er masser af andre udbydere, men de er ikke store og kendte nok, siger købmand Torben Andersen. Foto: Ulrik Samsøe Figen

Købmand Torben Andersen med tre Letkøb-butikker i Aarhus er glad for at være Danske Spil-forhandler, selv om han har svært ved at holde indtjeningen på spil, efter at spilkoncernen for et par år siden satte procent-satserne for provision ned.

– Min omsætning er nok en lille smule stigende, men efter at provisionen er faldet, så skal jeg omsætte for meget mere, hvis jeg skal tjene det samme hjem som tidligere, siger købmanden.

Trods nedsættelsen af provisionen så kunne han dog ikke forestille sig at undvære produkterne fra Danske Spil i sine tre butikker.

– Jeg sælger klart mest Danske Spil, og dem kan jeg ikke undvære. Der er masser af andre udbydere, men de er ikke store og kendte nok. Så du er afhængig af Danske Spil, selv om det er lidt monopolagtigt, at de selv kan bestemme priserne og taksterne, siger han.

– Nogle af de store selskaber kan godt trænge til nogle udfordringer, men det er jo kæmpesvært at komme ind på det danske marked, mener købmanden.

Købmanden har også fået storskærme fra spiludbydere Cashpoint, efter at nogle af hans kunder spurgte efter det. Provisionen er højere på Cashpoint spillene, men købmanden oplever, at Danske Spils produkter sælger ti gange mere.

– Der er produkter, du ikke kan undvære, og hvis du ikke har dem, så går kunden bare et andet sted hen, og så mister du bare kunden.

– Hvis jeg kunne sælge lige så meget af Cashpoint, så ville jeg da hellere vælge det, for procenten højere der. Men du kan ikke undvære Danske Spil, og det er da også en god ting at have Danske Spil i sin butik ingen tvivl om det, siger købmand Torben Andersen.

DEL
Forrige artikelForhandlere gik 45 mio. kr. ned i provision
Næste artikelDanske Spil var mindre heldig i lotteriet
Claus Jensen
Claus Jensen, selvstændig journalist og projektudvikler i Mediehuset Periskop i Aarhus. Tidligere Dansk Handelsblad, Aarhus Stiftstidende, freelancebureauet Journalist 8000 C og Frederiksborg Amts Avis. Speciale erhvervsliv. Se mere på http://www.periskop.dk