Købmand mister ret til at sælge medicin

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

En købmand på Vennemindevej i København Ø må ikke længere sælge hovedpinepiller eller nikotintyggegummi. Det skyldes, at Lægemiddelstyrelsen med virkning fra den 10. januar 2018 har ”tilbagekaldt en tilladelse til detailforhandling af håndkøbslægemidler” for ejeren af butikken.

Lægemiddelstyrelsen kontrollant har konstateret grove overtrædelser af betingelserne for at forhandle håndkøbslægemidler uden for apotek. Det sker sjældent, at styrelsen trækker en tilladelse tilbage – sidste gang var i august 2016, da to mindre butikker i København mistede retten til medicinsalg.

– Tilbagekaldelse kan eksempelvis ske i tilfælde, hvor vi vurderer, at en virksomhed ikke fremadrettet vil være i stand til at forhandle håndkøbslægemidler i overensstemmelse med reglerne. Derfor sker tilbagekaldelser kun sjældent og ved mange eller grove overtrædelser af reglerne for forhandling af håndkøbslægemidler, siger jurist i Lægemiddelstyrelsen Janice Leander Nielsen.

DEL
Forrige artikelOsuma-ejer tror på snarligt overskud
Næste artikelHver tredje brugs har forladt samarbejdet med Osuma
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.