85 pct. af den danske befolkning går op i at mindske madspild. Alligevel smider hveranden mad ud mindst én gang om ugen – og det er oftest brød, der ryger i skraldespanden.

Det viser en ny undersøgelsen, som Epinion har foretaget for Arla i anlednig af, at det i dag, den 24. april er international Stop Food Waste Day, hvor internationale organisationer er gået sammen om at sætte fokus på madspild.

38 pct. siger, at de oftest smider brød ud. Grøntsager kommer derefter med 32 pct.

Mejerivarer som ost og mælk smider 20 pct. af danskerne oftest ud.

I undersøgelsen er danskerne også blevet spurgt om, hvad de gør for at undgå madspild.

53 pct. siger, at de fryser mad.

40 pct. spiser madvarer, hvor holdbarhedsdatoen er udløbet.

38 pct. genanvender rester.

Arla har introduceret en funktion på sit website for at mindske madspild. “Tøm køleskabet”, hedder funktionen, hvor forbrugerne kan indtaste de madvarer, der er tilbage i køleskabet.

Så kommer der et forslag til aftensmad.

Funktion er benyttet af 23.000 i årets tre første måneder, og det er en stigning på 138 pct. på et år.