Kiwi-lukning giver Dagrofa rekordstort underskud

Dagrofas Topchef Per Thau Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Med et underskud på 655 mio. kr. leverer Dagrofa det formentlig uden konkurrence største tab i dansk dagligvarehandels historie.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dagrofa var koncernens årsresultat før afskrivninger positivt med 53 mio. kr., men ekstraordinære afskrivninger i forbindelse med Kiwi-lukningen trækker ned.

– Et underskud i den størrelse er naturligvis utilfredsstillende, men vi kan glæde os over, at vi nu har truffet beslutning om det, der skaber underskuddet, og at vores øvrige forretningsområder har en fornuftig indtjening, siger Dagrofas koncernchef Per Thau.

Årets omsætning faldt med 1,3 mia. kr. til 18,6 mia. kr. efter frasalg af bl.a. grønlandske Pisiffik, som alene omsætter omkring en mia. kr.

Også i 2017 forventer Dagrofa at levere et tab i næsten tilsvarende størrelsesorden – omkring 400-500 mio. kr.

DEL
Forrige artikelNy arbejdsnedlæggelse hos Danish Crown
Næste artikelKøbmænd undgår gigantisk Kiwi-regning
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.