Kiosker og købmænd udsat for færre indbrud

Kiosker, vinhandlere, supermarkeder og købmænd anmeldte i alt 961 indbrud i 2013, og det er et fald på ni procent siden 2012. Ser man på gennemsnittet af indbrud i årene fra 2010-12 og sammenligner med 2013, er der sket et fald på 30 pct. , viser udvalgte nøgletal fra Rigspolitiet.
Faldet er størst blandt kioskerne, og en af årsagerne er helt sikkert, at der er lukket en række kiosker de seneste år, men ifølge konsulent i Forsikringsoplysningen, Ole Vidstrup, skyldes faldet også, at butikkerne har været hårdt pressede af røverier og derfor har sikret butikkerne bedre.
- Mange har fået rullegitre, videoovervågning og tågekanoner, fordi kriminaliteten er fl yttet fra blandt andre guldsmedene over til dagligvarehandlen.
Forsikringsselskaberne har samtidig stillet større krav til sikring, og det har også haft effekt mod indbrud, siger Ole Vidstrup.
Thomas Høeg, der er sikringskonsulent i Tryg, er enig med Ole Vidstrup.
- Butikkerne har også begrænset deres lagre af højrisikovarer som cigaretter og spiritus, og mange har fået tobaksskabe, så cigaretterne er låst inde om natten. Færre butikker har disse varer til at stå yderligt i butikken, så de kan ses udefra, siger Thomas Høeg, der har arbejdet i forsikrings- og sikringsbranchen i 30 år. Han har blandt andet undervist i sikring og sikringsniveauer på Forsikringsakademiet.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis