KFI uddeler rekordstore beløb til købmænd

Øget omsætning og et bedre driftsresultatet giver mulighed for at øge den økonomiske støtte til selvstændige købmænd

KFI Erhvervsdrivende Fond giver støtte til, at købmændene kan modernisere profilområder som delikatesse og fisk. Arkivfoto: John Ehbrecht

Selvstændige købmænd modtager i disse år øget økonomisk støtte fra den velpolstrede pengetank, KFI Erhvervsdrivende Fond, til at styrke deres position i den hårde konkurrence på dagligvaremarkedet.

KFI uddelte i 2017 ca. 100 mio. kr. til købmændene, og i 2018 er der afsat 150 mio. kr., som er det hidtil største beløb, siden KFI’s bestyrelse i 2014 traf beslutning om uddelinger.

Gennem de seneste tre år har KFI uddelt mere end en kvart mia. kr. til de danske købmænd.

– Vi foretager uddelingerne for at kunne bevare og øge konkurrencestyrken hos de selvstændige købmænd, siger adm. direktør i KFI, Jesper Loiborg.

De forbedrede muligheder for at yde økonomisk støtte til købmændene skyldes, at KFI igen har opnået meget positive resultater, fremgår det af det nye årsregnskab for 2017. Regnskabet påvirkes dog igen af et betydeligt underskud i Dagrofa-koncernen.

Forbedret driftsresultat

Omsætningen steg med ni pct. og udgjorde 426 mio. kr. Den positive udvikling skyldes bl.a. flere kunder med øgede aktiviteter indenfor ejendomme og finansiering samt afkast fra tidligeres års investeringer i ejendomme.

KFI fik i 2017 også et positivt resultat på den primære drift. Det endte på 238 mio. kr., hvilket er en stigning på 16 pct. i forhold til året før.

Resultatet blev 71 mio. kr. før skat og 14 mio. kr. efter skat. Regnskabet er ligesom i 2016 påvirket af det negative resultat i Dagrofa-koncernen. KFI’s andel af underskuddet i Dagrofa-koncernen udgjorde 251 mio. kr. i 2017, hvilket er som forventet.

Gennem 2017 har KFI haft en øget aktivitet i forhold til købmændene.

KFI yder støtte til købmændene til bl.a. energioptimering af køl, frys eller belysning eller til modernisering af profilområder i supermarkederne som fisk, delikatesse, bager og chokolade.

KFI arbejder nu målrettet på at få flere købmænd som kunder og har derfor i 2017 bl.a. afholdt tre regionale købmandsmøder. Her har både eksisterende og potentielle kunder kunnet få information om, hvordan KFI kan tilbyde finansiering, lejemål og uddelinger.

KFI’s ledelse forventer at øge omsætningen i 2018, og resultatet af den primære drift forventes at være højere end i 2017. Resultatet før skat forventes at blive væsentligt forøget på grund af et bedre resultat i Dagrofa-koncernen.

 

DEL
Forrige artikel“Mors dag” solgte rekordmange blomster
Næste artikelIrma indgår samarbejde med kvalitetsslagter
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.