KFI køber investeringsejendom for over 400 mio. kr.

KFI Erhvervsdrivende Fond har pr. 1. juni overtaget en ejendom på ydre Østerbro. Købet skal sikre KFI's uddelingsevne fremover

KFI Erhvervsdrivende Fond forventer et solidt og stabilt afkast på boligblokken på Østerbro. Foto: Arkitekterne Bayarch

KFI Erhvervsdrivende Fond har fået en ny ejendom i porteføljen.

Med en købspris på 421 mio. kr. er karreen på hjørnet af Æbeløgade og Omøgade på ydre Østerbro i København fondens hidtil dyreste.

– Den er købt som en solid, langsigtet investering. Der bor nogle stabile lejere med lange lejekontrakter. Det giver et afkast, så vi fortsat kan foretage uddelinger til købmændene, siger Jesper Loiborg, adm. direktør i KFI.

– Vi tror, udviklingen ligeså stille vil gøre området bedre. Mange andre steder i København og på Østerbro er allerede udviklet færdigt, om man så må sige, men i dette område er der ikke sket ligeså meget, siger han.

Moderne bygning

Bygningen på over 10.000 kvm blev bygget i 2012 i “vedligeholdelsesfri” materialer og huser udover lejeboliger også en Fakta-butik. I den anden ende af gaden ligger en lignende bygning, som pensionsselskabet ATP har erhvervet.

KFI vil i 2018 uddele 150 mio. kr. i støtte til selvstændige købmænd – et beløb, som gerne skal stige til over 200 mio. kr. i løbet af en årrække.

Overtagelsen af ejendommen er medregnet i budgettet for 2018 og samler altså allerede penge til årets uddelinger til de selvstændige købmænd.

Investeringer i butikker

KFI har afsat ca. 1 mia. kr. til investeringer og har således allerede taget en stor bid af kagen med dette ene køb.

De øvrige investeringer forventes at blive mindre og målrettet udviklingen af købmandsbutikker, fortæller KFI’s adm. direktør.

– Fremadrettet vil vi koncentrere os om at finde gode projekter, som kan indeholde købmandsbutikker. Vi har en håndfuld butiksprojekter på vej ind og mange flere, vi selv udvikler, siger Jesper Loiborg.