Brug for nye løsninger i kampen om madspildet

Danskerne smider masser af mad ud, men hjælpeorganisationer kæmper stadig med at få mad nok. Der er brug for nye løsninger, mener Peter Haugelund fra organisationen Det Runde Bord

Madspild er blandt emnerne på det årlige World Food Summit Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Ifølge madspildsekspert Selina Juul bliver 1/3 af verdens mad produceret direkte til skraldespanden, og i Danmark smider vi hvert år 700.000 ton mad ud.

Organisationer som Fødevarebanken, Landsorganisationen for Udsatte (LOFU) og Det Runde Bord samler alle en del af maden ind og distribuerer...

Vil du have det hele med?

Prøv fuld adgang GRATIS i fire uger

Allerede abonnent?
DEL
Forrige artikelFakta ombygger butik nummer 100
Næste artikelNy uddannelse nytænker dekoratørfaget
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.