Kamp mod afgifter forstærkes

Venstre, De Samvirkende Købmænd og Bryggeriforeningen går sammen om at arrangere en forbrugerkonference om afgifter eller nudging.

Store dele af erhvervslivet har fokus på at få fjernet eller nedsat en lang række punktafgifter, og alt tyder på, at afgifter vil blive et vigtigt tema frem til folketingsvalget i 2015.

Vicedirektør i DSK, Claus Bøgelund Nielsen, siger:

– Fra DSK’s side har vi fokus på, at højere afgifter medfører højere forbrugerpriser, mens lavere afgifter medfører mindre grænsehandel og lavere forbrugerpriser i danske butikker.

Konferencen finder sted på Christiansborg den 20. januar og skydes i gang af Venstres næstformand Kristian Jensen, der vil fortælle om afgifter som politisk værktøj.

Bryggeriforeningen vil sammen med repræsentanter fra en række fødevarevirksomheder fortælle om, hvorfor afgifter er et problem.

Konferencens arrangeres af Venstres forbrugerordfører, Jan E. Jørgensen, og formanden for Folketingets Skatteudvalg, Mads Rørvig, og de vil sætte fokus på et alternativ til afgifter og traditionelle kampagner, nemlig nudging, hvor forbrugeren billedligt talt prikkes på skulderen og dermed ændrer adfærd.

Foto: Henrik Frydkjær