Kæmpe vækst i pakkeservicen hos OK Plus

1,9 mio. pakker forventer OK Plus-kædens 71 butikker at håndtere i år. Det er en vækst på over 10.000 pakker per butik

Arkivfoto: OK Plus

Conveniencebutikkerne i OK Plus-kæden vurderer, at man i november – på grund af Black Friday og den begyndende julehandel – vil have langet 130.000 pakker over disken alene fra GLS. Tallet for november sidste år var på 83.796, svarende til en vækst på mere end 60 pct.

Estimatet for december lyder på 165.000 alene fra GLS. Hertil kommer pakkerne fra Bring, PostNord og DAO, som ligeledes forventes at slå rekord på grund af online-julehandlen.

“Flere danskere køber varer på nettet. Derfor oplever vi – ligesom sidste år – massiv vækst på vores pakkekoncept, og især i november og december, som traditionelt er årets travleste måneder for pakkepost. Vi kan allerede på nuværende tidspunkt se, at både november og december slår rekord”, udtaler Michael Djarnis, adm. direktør i OK Plus, i en pressemeddelelse.

800.000 flere pakker
Antallet af pakker hos landets OK Plus stationer stiger år for år. I 2017 forventes det samlede antal pakker at runde 1,9 mio. mod sidste års 1,1 mio. pakker, som dengang var rekord.

Kigger man et år tilbage, forventes årsgennemsnittet i hver OK Plus butik at ligge på 27.000 pakker, hvor det sidste år lød på 16.395 pakker. De præcise tal for december 2017 foreligger af gode grunde endnu ikke, men der er på nuværende tidspunkt ingen tvivl om, at det bliver den bedste pakkeshop-måned i OK Plus nogensinde.

“Det er ret imponerende og viser, hvor hurtigt folks indkøbsvaner nogle gange kan ændre sig, og hvordan en tankstation kan blive noget helt andet end det, den oprindeligt var tiltænkt. I vores tilfælde er pakkeshoppen først og fremmest et udleveringssted, men vi tager også imod pakker til forsendelse. Det er et nemt koncept for kunderne, som samtidig benytter lejligheden til at købe en cola eller lignende, og det er vi selvfølgelig også glade for,” siger Michael Djarnis.