Kædedirektør vil ikke afvise flere Meny-lukninger

Kædedirektør i Meny, Kenneth Holmen Pedersen, har blikket rettet mod ekspansion. Men han afviser ikke, at flere lukninger kan komme

Kædedirektør Kenneth Holmen Pedersen mener, der er plads til mange flere Meny-butikker. Foto: Helle-Karin Helstrand

To dage før nytårsaftensdag meddelte Meny-købmand Michael Møller sine medarbejdere, at butikken i Nykøbing Sjælland lukker med udgangen af januar 2018.

Selv om alle medarbejdere har kæmpet, har det ifølge købmanden ikke været muligt at få butikken til at blive en god forretning.

Og Meny Nykøbing er ikke den eneste af Menys nuværende 121 butikker, der har problemer med at tjene penge nok.

En tidligere gennemgang af 51 regnskaber på selskabsregistret CVR, som Dansk Handelsblad foretog i juli 2017, viste, at 21 af 51 selvstændige købmænd med i alt 56 butikker har et større eller mindre underskud på driften, der svinger mellem få hundrede tusinde til 2,3 mio. kr.

Samtidig viste gennemgangen, at flere købmænd slås med en negativ egenkapital.

I enkelte regnskaber har revisoren endda bemærkninger om, at en fortsættelse af driften kan kræve bankens godkendelse.

Er der flere lukninger på vej i Meny?
– Det kan man aldrig afvise, men der er ikke noget aktuelt i den forstand. Jeg kan heller ikke afvise, der kan komme flere lukninger. Dagligvaremarkedet er et dynamisk marked, siger Meny-kædedirektør Kenneth Holmen Pedersen.

Han ærgrer sig over, at Meny-kæden med udgangen af januar bliver en butik mindre, men understreger, at han har stor forståelse for den selvstændige købmands beslutning.

Vurdér flere projekter
Kenneth Holmen Pedersen glæder sig samtidig over, at Meny er en kæde i fremdrift med fire nye butiksåbninger inden for de seneste uger, heriblandt Meny Fensmark, der ejes af Fensmark Brugsforening og som indtil årsskiftet var del af Coops SuperBrugsen-kæde.

– Vi synes jo grundlæggende, at der er plads til mange flere Meny-butikker. Vi har et butiksprojekt i Nordhavnen, som vi forventer at åbne i slutningen af 2018, og derudover har vi i hvert fald en håndfuld mulige projekter, som vi sidder og vurderer meget seriøst på lige nu, fortæller Kenneth Holmen Pedersen.