Julen begynder i november

I de detailbrancher, der er mest afhængige af julen, haler salget i november ind på december.

Julehandlen er i fuld gang, og for flere brancher er julehandlen den vigtigste periode i løbet af året. Foto: Colourbox

For flere detailbrancher er julehandlen den vigtigste periode i løbet af året, men salget november er i flere brancher ved at nærme sig decembersalget.

Danmarks Statistik har udsendt en analyse af julehandlen i fem detailbrancher, som er afhængige af et stort salg op mod jul.

Analysen viserviser, at julehandlen i december har stået for mere end 16 pct. af årsomsætningen i detailhandlen.

November haler imidlertid ind på december. Ser man på firmaernes salg, viser det sig, at salget i december i de fem brancher samlet er faldet siden 2009, men steget i november. Forskellen mellem salget i november og december er blevet mindre.

Decembers andel af hele årets omsætning i 2016 var størst i branchen detailhandel med spil og legetøj, hvor 22,6 pct. af omsætningen lå i december. Herefter fulgte detailhandel med køkkenudstyr, glas mv. med 21,2 pct., detailhandel med bøger med 20 pct., detailhandel med drikkevarer med 18,5 pct. og detailhandel med ure, smykker, guld- og sølvvarer med 18,5 pct.

DEL
Forrige artikelBilka opgiver døgnåbne varehuse
Næste artikelFødevarebanken arbejder på højtryk med julemaden
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.