Jørgen Nielsen jagter nyt topjob

Den tidligere koncerndirektør i Købmandshuset vil ikke være kædedirektør for kun én kæde

Jørgen Nielsen gik på udkig efter et topjob, da han forlod Dagrofa. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Det er helt udramatisk. Sådan beskriver Jørgen Nielsen sit farvel til Dagrofa og Købmands-huset efter tre og et halvt år i koncernen.

Først som kædedirektør for SuperBest, senest som koncerndirektør for kæderne Meny, Min Købmand, Spar og LetKøb.

– Når man har været koncerndirektør for fire kæder, vil det være lidt et tilbageskridt at skulle være kædedirektør for en enkelt kæde. Det er helt sikkert et spændende job, men det er ikke der, jeg er lige nu, siger Jørgen Nielsen, der tømmer sit skrivebord tirsdag efter påske.

– Jeg fylder 55 år, og så er det på tide at kigge sig om efter det sidste job. Det skal være et nyt topjob, og så skal jeg arbejde med fuld blæs på i fem til syv år. Men nu skal jeg allerførst prøve at holde fri, siger Jørgen Nielsen og tilføjer, at det er første gang, siden han fik sit første direktørjob som 33-årig.

– De tre ting, der siger mig allermest i et job, er at lægge strategien for en virksomhed, at skabe forandringsledelse og at flytte medarbejderne, så vi sammen kan eksekvere strategien. Det har jeg gjort i Dagrofa, siger Jørgen Nielsen og tilføjer, at han sammen med Per Thau har besluttet, at det nu er bedst for købmændene at dele Købmandshuset op i to dele.

– Og så er der ingen grund til, at der er en koncerndirektør i mellem kædedirektørerne og Per Thau som koncerndirektør. På den måde har jeg selv skrevet mig ud af konteksten i Købmandshuset, siger Jørgen Nielsen.