Jakob Ellemann-Jensen er ny miljø- og fødevareminister

Han blev i dag udnævnt som afløser for Esben Lunde Larsen

Foto: Steen Brogaard

Jakob Ellemann-Jensen (V) er i dag udnævnt til ny miljø- og fødevareminister.
han afløser Esben Lunde Larsen, der fratrådte som minister tirsdag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede i dag til formiddag sine nye ministre, efter at både Esben Lunde Larsen og Søren Pind stoppede som henholdsvis miljø- og fødevareminister og uddannelsesminister med øjeblikkelig virkning tirsdag.

Statsministeren har i samme forbindelse flere ændringer i regeringen.

Minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind samt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen udtræder af regeringen.

Forhenværende minister og medlem af Folketinget Eva Kjer Hansen udnævnes til minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde. Hun var minister for fødevarer, landbrug og fiskeri i perioden 2007-2010.

Medlem af Folketinget Jakob Ellemann-Jensen udnævnes til miljø- og fødevareminister, og iværksætter og medlem af regeringens Disruptionråd, Tommy Ahlers, udnævnes til uddannelses- og forskningsminister.

Den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, der er 44 år, har hidtil været politisk ordfører for Venstre. Han er medlem af flere udvalg, bl.a. Europaudvalget og Udenrigsudvalget. Han har været medlem af Folketinget siden 2011.

DEL
Forrige artikelICA Gruppen gør e-handlen fuldautomatisk
Næste artikelDagligvaregiganter løfter indtjeningen
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.