Italiensk fødevaremekka lukker i København

Eataly fik kun godt et år i Danmark, inden forretningen i stormagasinet Illum lukker til april.

Mange danskere elsker italiensk mad, men interessen har ikke været stor nok til, at fødevaremekkaet Eataly har kunnet overleve. Arkivfoto: John Ehbrecht

Den højprofilerede italienske fødevarekæde Eataly trækker sig fra det danske marked.

Eataly lukker den 2000 kvm. store forretning i stormagasinet Illum i hjertet af København til april.

Konceptet, der drives på centrale adresser i storbyer over hele verden, er kendt for både at byde på et stort udvalg af italienske fødevarer og et stort udvalg af spisesteder.

Eatalys danske medejer er Coop Danmark, der tidligere drev Irma i underetagen af Illum.

Kilder siger til Berlingske Tidende, at Eataly vælger at lukke forretningen i København, fordi Eataly har svært ved at betale de høje huslejeudgifter i Illum. Den udlægning ønsker stormagasinets adm. direktør, Jeanette Aaen, ikke at kommentere overfor avisen.

Eataly- konceptet talte til mit hjerte

Den danske afdeling af Eataly har kun nået at udsende et enkelt årsregnskab for andet halvår af 2016, som viste et underskud på 13 mio. kr.

Ledelsen oplyste dengang, at butikken i Illum ikke levede op til forventningerne. Der var derfor behov for at fokusere mere på det danske marked og tilpasse markedsføringen.

Meddelelsen om lukningen af Eataly i København sker kun en uges tid efter, at Eataly har åbnet et fødevaremarked i Stockholm.

Den svenske forretning er centralt placeret i bymidten. Butikken er på 3.000 kvm. og omfatter fødevaremarked, restauranter, barer, café og en madskole.

I Stockholm har Eataly indgået en lejekontrakt, der løber over 15 år. Ledelsen siger til nyhedssitet Fastighetsvärlden, at der kan komme på tale at åbne Eataly forretninger i f.eks. Gøteborg eller Malmø.

DEL
Forrige artikelCoop lancerer plantebaserede hakkedrenge
Næste artikelCoop indleder anden bølge af prisnedsættelser
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.