Irmahønen flyver fra reden

Efter 81 år ved Sortedams Dosseringen skal Irmahønen finde ny midlertidig bolig

Illustration: Irma

I 81 år har Irmahønen lagt sine æg ved Sortedams Dosseringen. Nu skal dens bolig renoveres, og dermed har hønen, der nu skal genhuses, lagt sit sidste æg. I hvert tilfælde for en stund.

Mandag d. 28. august slukker Irma for strømmen og sender Irmahønen i midlertidig genhusning.  I den forbindelse har Irmahønen indrykket en annonce på boligportal.dk, hvor den søger ny, midlertidig bolig.

Irmahønen – som den ikoniske neonreklame kaldes i folkemunde – er kendt af de fleste københavnere.  Fra ture omkring Søerne ved skumringstid eller som et lysende pejlemærke, der altid er der… i natten efter en sen bytur, i regn og slud, på helligdage, hvor alle andre holder fri eller en tidlig morgen, før byen vågner.

Vender tilbage
Hvor længe Irmahønen vil være væk fra sin pind, er endnu uvist. Men ét er sikkert; den kommer tilbage igen, forsikrer Irmas direktør Søren Steffensen.

”Vi har længe vidst, at Irmahønens hønsehus skulle moderniseres. Derfor slukker vi nu for strømmen og leder efter en midlertidig hønsegård, som kan huse hønen, indtil den igen kan indtage sin pind med udsigt over Søerne. Med 81 år på pinden har hønen fået en helt særlig status hos mange Irma-kunder, københavnere og danskere i det hele taget. Den er gennem årene blevet et vartegn, ikke kun for Nørrebro, men også for hele København”, siger Søren Steffensen.