Irma satser på veganere og vegetarer

43 pct. af danskerne svarer, at de gerne vil spise mindre kød. Derfor åbner Irma nu afdelinger målrettet veganere og vegetarer

Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Interessen for veganske og vegetariske varer er stærkt stigende, ikke mindst i hovedstadsområdet.

43 pct. af danskerne svarer således, at de gerne vil spise mindre kød, end de gør i dag. Det viser en undersøgelse fra Coop Analyse. Det er specielt de yngre forbrugere, der er interesseret i mad uden kød.

Derfor åbner Irma ”Det Grønne Måltid” i foreløbig otte af kædens butikker.

Det er specialafdelinger, hvor det hidtil største udvalg af veganske og vegetariske varer samles.

Høster erfaringer
– Vi høster erfaringer de kommende otte uger i de otte butikker. Herefter ruller vi det ud i alle øvrige butikker i løbet af 2017. Vi forventer, at vi i begyndelsen af 2018 har afdelinger i alle 80 Irma-butikker, siger direktør Søren Steffensen i Irma.

De butikker, som nu er klar, er: Irma Rantzausgade, Hørsholm, Finsensvej, Ndr. Fasanvej, Sluseholmen, Tagensvej og begge butikker på Nørrebrogade.

Alle butikker er udvalgt efter beliggenhed, kundegrundlag samt plads i butikken. ”Det Grønne Måltid” får plads i frugt- og grøntafdelingerne. Fra begyndelsen vil der være ca. 150 forskellige veganske og vegetariske varer.

I ”Det Grønne Måltid” vil kunderne kunne vælge blandt færdige måltidsretter uden kød, falaffel- og bønnefars, gyros, kebab og tofu. Der vil f.eks. også være en serie af bars, en mayo, flere smørbare cremer, humus, pateer samt en UHT Caffe latte soyamælk.