Irma lukker butik i Helsinge

Irma opgiver at drive butikken videre i Helsinge, som holder sidste åbningsdag i starten af 2019

Søren Steffensen Irma C40
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Tidligere på året lukkede Irma ti butikker rundt på Sjælland og i Storkøbenhavn, men kæden er ikke færdig med at lukke butikker.

Nu meddeler den Coop-ejede kæde, at Irma i Helsinge lukker ned på et endnu ikke offentliggjort tidspunkt i starten af 2019.

Årsagen til lukningen er, at butikken giver underskud.

Dette kombineret med et stort investeringsmæssigt efterslæb i et nedslidt lokale og udsigt til en discountkonkurrent ved siden af butikken, har gjort at det ikke ville være ansvarligt og rentabelt at fortsætte driften, oplyser kæden i en pressemeddelelse.

Butik i bedring

Lukningen kommer på trods af en markant driftsforbedring i 2018.

– Medarbejderne og butikkens chef har gjort et forrygende stykke arbejde og har på ingen måde andel i beslutningen om at lukke – tværtimod har de holdt butikken i balance længere, end vi troede muligt, siger kædedirektør Søren Steffensen.

Medarbejderne i Irma Helsinge er orienteret og vil i videst muligt omfang blive tilbudt job andre steder i Irma og Coop.

– Vi ved, at rigtig mange af vores kunder bliver kede af beslutningen om at lukke, og det er bestemt ikke med hjertet, at vi lukker Irma Helsinge. Men for at sikre at Irma fortsat kan være en sund forretning i et presset marked, hvor kommunerne fortsat giver tilladelse til flere og flere discountbutikker – til trods for at Danmark har flest supermarkeds kvadratmetre pr. indbygger i Europa, siger Søren Steffensen.

Butikken vil fungere normalt i julemåneden, hvorefter butikken afvikles på bedst mulige måde.