Irma lukker 11 butikker

Lukningen er en konsekvens af kædens nye strategi med fokus på butikker i Storkøbenhavn og Nordsjælland

Irma vil koncentrere sig om at have butikker i storbyen, hvor kædens vigtigste målgrupper bor. Foto: Siine Fiig

Irma-kædens nye strategi med stramt fokus på de københavnske kunder resulterer i en større omlægning af kæden.

I første omgang lukker Irma 11 butikker på Sjælland for at kunne koncentrere kæden om Storkøbenhavn.

I stedet går Irma i gang med at åbne flere butikker i storbyen, så kæden frem til 2022 når op på mellem 75 og 90 butikker, som skal være kædens fremtidige størrelse, siger direktør Søren Steffensen.

– Irma skal være noget særligt, og vi tror ikke på, at vi kan være noget særligt for alle. Derfor har vi valgt at koncentrere is om de kunder, der i særlig grad går op i henholdsvis økologi, dyrevelfærd, vegetar- og plantebaseret fødevarer, i livsnydelse og madglæde samt nye varer. Det er kunder, der primært findes i København og andre storbyer, og derfor koncentrerer vi kræfterne her, siger han.

Her lukker Irma

Irma vil med sin nye strategi “Det Urbane Irma 2018-2022” samle sit butiksnet i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Derfor vælger kæden at lukke følgende 11 butikker: Taastrup, Værløse, Roskildevej i Valby, Valby Langgade, Sundbyvester Plads, Virum, Frederikssund, Slagelse, Holbæk, Næstved og Ringsted.

Det er butikker, der dels ikke passer ind i den nye strategi, og dels giver underskud.

Kæden vil i stedet give forbrugere i andre dele af landet mulighed for at købe udvalgte Irma-varer i Kvickly og SuperBrugsen.

Medarbejderne i de berørte butikker er orienteret og vil i videst muligt omfang blive tilbudt job andre steder i Irma og Coop.

Butikkerne vil fungere normalt den kommende måned og vil have sidste åbningsdag senest 8. april.

DEL
Forrige artikelIrma bliver et madhus for storbyen
Næste artikelRema tordner frem med kæmpe omsætningsvækst
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.