Irma vil gøre Christianshavn dobbelt så økologisk

Eksperiment skal inspirere til at sælge mere økologi

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Fra 4. – 17. april gennemfører Irma på Torvegade i København et eksperiment, hvor målet er, at 70 pct. af butikkens omsætning skal være økologisk.

Butikken på Christianshavn er i forvejen den butik i Danmark, der har den højeste økologi-andel, men nu skal Christianshavnerne være endnu mere økologiske.

På landsplan udgør økologien i dag knap 10 pct. af den samlede dagligvareomsætning. Og Irmas eksperiment skal være med til at give inspiration til, hvordan Irma-kæden kan nå en andel på 50 pct. i løbet af de næste 10 år.

– Vores kunder er landets mest økologi-interesserede. Vi tror på, at vi ved at forkæle dem med endnu flere økologiske nyheder og aktiviteter, kan vinde det uofficielle verdensmesterskab i økologi, siger butikschef Bjarne Andersen

For at nå målet, har Irma på Torvegade i løbet af de næste to uger nye økologiske varer på hylderne, gode tilbud til kunderne, smagsprøver og aktiviteter i butikken.

Hvis eksperimentet lykkes, vil kunderne blive belønnet med 50 pct. rabat på økologisk frugt og grønt mandag den 25. april.