Irma åbner øko-butik

Foto: Irma Logo m.m. på Irmas øko-butik er grønt

Danske forbrugere har rekord i indtag af økologiske fødevarer – ikke mindst i hovedstaden spiser borgerne økologisk.

Coop styrker nu sin indsats for at få de økologiske kunder. Det sker med åbningen af en såkaldt Irma Øko, hvor stort set alle varer er økologiske.

Det betyder ifølge en pressemeddelelse fra Coop, at alt – lige fra slik og konfekture, frugt og grønt, bagværk og mejeri til kød, vin og kolonial – nu udelukkende sælges som økologi. Mens varer som salt, toiletpapir og vand på flaske, der ikke eksisterer i en økologisk variant, typisk er Svanemærket eller certificeret.

Varer, der ikke er økologiske, er markeret med et skilt, der viser, at der er tale om konventionelle varer.

Åbningen glæder formand for Økologisk Landsforening Per Kølster:

– Åbningen af Irma Øko er en helt fantastisk milepæl for økologi. Halvdelen af danskerne køber i dag økologi hver eneste uge og stadig flere foretrækker økologi på alle vareområder. At efterspørgslen efter økologi er så stor, at der er basis for en øko-butik, er en sejr for både de danske forbrugere og for vores natur, grundvand og dyrene, siger Per Kølster.

DEL
Forrige artikelRema 1000 overhaler Lego som Danmarks bedst omtalte brand
Næste artikelDansk Supermarked afviser A-Z-rygte
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.