International burgerkæde vil fjerne klimaaftryk

Burgerkæden Max planter træer for at blive ikke bare CO2-neutral, men ligefrem CO2-positiv

Den svenske burgerkæde Max arbejder målrettet for at reducere CO2-udledningen i virksomheden. Foto: Max Burgers

Den svenskskabte burgerkæde Max vil fjerne den miljøbelastning, der er forbundet med forretningen. Målet er at kompensere for mindst 110 pct. af den CO2, kæden udleder. Det skriver kæden i en pressemeddelelse.

– For at møde 2-gradersklimamålet fastsat i Paris-aftalen, bliver verden nødt til at arbejde hårdere for at beskære udledningen og begynde at reducere effekterne af den udledning, der allerede har fundet sted. At være klimaneutral er ikke længere nok. Vi ved, at vi er en del af problemet, og sammen med vores gæster vil vi nu være en del af løsningen, siger Richard Bergfors, adm. direktør i Max Burgers.

Planter træer i Afrika

Derfor er virksomheden gået i gang med at plante træer for at opveje for udledningen af CO2, som den er skyld i.

Her medregner Max ikke kun de direkte produktionsudledninger, men også produkternes udledning og gæsternes og medarbejdernes transport til og fra restauranterne, skriver Max Burgers i pressemeddelelsen.

Indtil videre er 1,5 millioner træer blevet plantet i Afrika. 110 pct. kompensation for CO2-udledningerne koster 0,25 pct. af den årlige omsætning, oplyser Max Burgers på sin hjemmeside. Sidste år omsatte kæden for 2,5 mia. danske kroner.

Max har tre burgerrestauranter i hovedstadsområdet og i alt 130 restauranter på verdensplan.