Ingen jubel over påskesalget

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Onsdagen inden påske er traditionelt en af årets helt store indkøbsdage, og i år var ingen undtagelse.

Samlet foretog forbrugerne således dankortkøb for 1,57 mia. kroner i år mod cirka 1,72 mia. onsdagen før påske sidste år.

Det er ikke helt nok til en placering i top 10 over de største dankortforbrugsdage til dato, men det er indtil videre den største dankortdag i år og vil sandsynligvis også blive en af de største dankortdage i 2016, lyder meldingen fra Nets.

Også påskelørdag svingede danskerne ivrigt deres betalingskort. Her rundede transaktionerne cirka 1,039 mia. kroner imod sidste års cirka 1,102 mia. kroner.

– Sidste år faldt onsdagen før påske den 1. april, hvor folk lige har fået løn og derfor har flere penge på lommen end i slutningen af måneden, fortæller presserådgiver Ulrik Marschall fra Nets om en mulig årsag til påskens lidt mindre dankortforbrug i år.
Coop tæt på sidste år

Ifølge Nets ligger det gennemsnitlige niveau for dankortforbrug på cirka 1 mia. kroner på en ganske almindelig åbningsdag i detailhandelen.

Dankortforbruget mandag og tirsdag op til påske lå begge dage på 1,2 mia. kroner og vidner dermed også om store indkøbsdage, der ligger cirka 20 procent højere end gennemsnittet.
Hos Rema 1000 betegner indkøbsdirektør Anders Jensen påskesalget som “tilfredsstillende”, mens omsætningen hos Coop kom op på nogenlunde samme niveau som i 2015, hvorfor det altså ikke blev til nye salgsrekorder i Coop i denne omgang.

– Påsken lå lidt tidligere i år, og ikke lige efter lønudbetaling som sidste år, og det er nok forklaringen på, at der ikke blev sat ny rekord, siger Coops indkøbsdirektør Jens Juul Nielsen.

Målt over hele påskeperioden fra palmesøndag til og med 2. påskedag kom de samlede dankorttransaktioner op på 10,284 mia. kroner sammenlignet med 10,475 mia. kroner sidste år, oplyser Ulrik Marschall.