Inden to uger er tobakken gemt væk i Netto

I sidste uge meldte Salling Group ud, at cigaretterne skal væk i alle koncernens butikker inden 1. oktober

Foto: Netto

En task force fra Salling Group er lige nu på vej rundt i alle Nettos butikker.

Gruppen skal klistre tobaksskabene ved kasserne til, så kunderne ikke længere kan se cigaretter og anden tobak.

Allerede i dag, mandag, er tobakken væk fra kundernes synsfelt i de første 20 Netto-butikker – bl.a. på Amager, og 15. juli vil cigaretterne ikke kunne ses i nogen af Nettos butikker, lyder det fra Salling Group, der ejer de næsten 500 butikker i discountkæden.

– Når Netto beslutter sig for noget, så handler vi også på det. Vi synes ikke, der er grund til at vente med at gøre det, som blandt andre Kræftens Bekæmpelse klart siger, at detailhandlen kan gøre for at bekæmpe rygning – nemlig at gøre tobakken usynlig – så især unge undgår at blive eksponeret for tobak i vores butikker. Derfor er vi gået i gang i dag, og al tobak vil være helt gemt væk i samtlige Netto-butikker, når vi når midten af juli måned, siger Brian Seemann Broe, landedirektør i Netto.

Salling Group meldte i onsdags ud, at koncernen vil fjerne al synlig tobak fra butikkerne.

– Jeg håber, at dette første skridt fra vores side vil få andre til at gå med i kampen hurtigt, og at politikerne vil bakke op ved at se på andre tiltag som, man ved, har en effekt. Det vil vi gerne gå i dialog om, siger Brian Seemann Broe.

Han foreslår, at tobak fremover kun kan købes med kreditkort eller andre betalingsmåder, hvor det samtidig automatisk tjekkes, at kunden er over 18 år.

Det foreslag er i tråd med en 12 punkters tobaksplan fra De Samvirkende Købmænd, DSK.