Ideen hentet fra New York

De mange medlemmer giver mulighed for et stort udbud, og varerne skal være så lokale som muligt og gerne økologiske.
I Park Slope er der så mange medlemmer, at man har råd til at have ansatte.
Derfor kan man drive det som et supermarked, der har åbent hver dag.
Efter et par forsøg på Vesterbro startede Københavns Fødevarefællesskab i Korsgade på Nørrebro i august 2009.
I pose og i sæk
I stedet for et supermarked har organisationen udviklet et posekoncept for at undgå spild og for at komme i gang.
Første gang blev der bestilt 30 poser. I dag er der over 450 poser.
Fødevarefællesskabet drives ud fra nogle grundprincipper ud fra et mål om at være en del af en bæredygtig fremtid. Økologi skal være en mulighed for alle. Fødevarerne skal være dyrket og produceret økologisk. De skal være dyrket så lokalt som muligt.
Udbuddet af sæsonvarer skal være sæsonbaseret, og de skal distribueres på en måde, der støtter fair og direkte handel, og som er miljøvenlig.
Hvert medlem er forpligtet til at arbejde tre timer om måneden.
Fødevarefællesskabet bestar af kollektivgrupper, består af kollektivgrupper, butikker og arbejdsgrupper inden for indkøb, økonomi, kommunikation, arrangement og logistik. Afdelingerne holder medlemsmøder, har en årlig generalforsamling og afholder udviklings- og debatmøder.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis