ICAs omsætning stiger stabilt

Koncernens omsætning steg med 3,7 pct. i andet kvartal til 27,2 mia. svenske kr.

ICA havde en fremgang i omsætningen på 3,7 pct. i andet kvartal af 2017. Foto: ICA

Svenske ICA kan notere sig en pæn fremgang i omsætningen for andet kvartal til glæde for koncernchef Per Strömberg og resten af koncernledelsen. I alt steg omsætningen med 3,7 pct. til 27,2 mia. svenske kr., hvilket omregnet til danske kr. svaret til 21,3 mia.

Og samtidig steg koncernens kvartalresultat til 1 mia. svenske kr., ca. 800 mio. kr., mod 829 mio. svenske kr. i andet kvartal 2016.

Frasalg af ICA-ejendomme i Norge og InkClub samt omkostninger til integration til købet af IKI i Litauen påvirker resultatet af primær drift med minus 53 mio. svenske kr., fremgår det af kvartalsregnskabet.

ICA’s koncernchef Per Strömberg siger om resultatet for andet kvartal:

– Vi har i andet kvartal en stabil, underliggende indtjening, hvor specielt Apotek Hjärtat præstere et flot kvartal. Vores andre virksomheder har i varierende grad været påvirket af frasalg – ikke mindst salg af fast ejendom i Norge – igangværende aktiviteter og initiativer. Højere omkostninger har resulteret i en lidt lavere overskudsgrad end sidste år, men med et højt aktivitetsniveau, er det kun naturligt, at der vil være kvartalsvise udsving, der påvirker resultatet. Langsigtet ligger vi på niveau med vores målsætninger.