Hveranden dansker har mindst en ugentlig kødfri dag

15 pct. planlægger at spise mindre kød i 2018, viser en undersøgelse fra Epinions Danmarkspanel

Foto: Dansk Handelsblad

55 pct. af danskerne vælger kødet fra mindst én gang om ugen. Det viser en ny undersøgelse, som Epinions Danmarkspanel har foretaget for Karolines Køkken.

Samtidig planlægger 15 pct. af danskerne at spise mindre kød i 2018, end de gjorde i 2017.

- Vores madkultur ændrer sig hele tiden. De seneste år har flere diæter som stenalderkost og LCHF, som begge er karakteriseret ved få kulhydrater og meget kød, fået god medvind. En af de helt store madtendenser i 2018 er at skrue ned for kødforbruget og lade ingredienser som grøntsager, bælgfrugter og ost fylde mere i retten, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 24 år.

Selv om det er blevet mere populært at lave aftensmad uden kød, er det kun 2 pct. af danskerne, der betegner sig selv som vegetarer, mens 1 pct. sværger til vegansk kost.

Det er især blandt kvinder og de unge, at tendensen for alvor har fået fat. 60 procent af danske kvinder spiser aftensmad uden kød mindst én gang om ugen, og hos de unge mellem 18 og 29 år stiger tallet til 73 pct., viser undersøgelsen.

DEL
Forrige artikelPsykiater: Købmandsdrab kunne være undgået
Næste artikelNyt “pristjek” fra Coop har fokus på CSR
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.