Høgsted afliver sammensmeltning af kæder

Alle Coops butikker indfører bip og betal inden for halvandet år

Coops topchef Peter Høgsted. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Den længe ventede sammensmeltning af Coops kæder er aflyst. Det fortæller koncernens topchef Peter Høgsted i et interview med Jyllands-Posten.

– I 2017 har vi arbejdet med et enkelt Coop, og at gøre tingene smartere sammen. Det frigør vi et trecifret millionbeløb ved. Vi diskuterer fortsat flere spor for fremtiden. Men der kommer ikke kun til at stå Coop på alle 1.200 butikker. Det gennemføres ikke. Men samarbejdet bliver tættere end nu mellem kæderne, siger Peter Høgsted til avisen.

Han er i øjeblikket temmelig presset. Dels af den selvstændige del af baglandet, der har krævet hans afgang, dels i forbindelse med kampagnen Øktober og Samvirkes forside, der skabt en kæmpe debat, der ifølge Høgsted løb helt af sporet.

Forsiden forestiller en mand i med gasmaske og beskyttelsesdragt og udsagnet “Sprøjtegift er hverdagskost”, hvilket fik landbrugsorganisationerne op i det røde felt.

Høgsted er lige nu i spidsen for planlægning af en ny strategi, der ifølge topchefen skal tage højde for, at markedet skrumper – blandt andet fordi forbrugerne i højere grad spiser ude.

– Der er derfor en reel bekymring i organisationen om indtjeningen og om, hvordan de enkelte brugsforeninger vil se sig selv i fremtiden. Der skal være plads til at være uenige og råbe ad hinanden i processen, siger han.

Blandt fremtidsplanerne, der skal spare penge, er indførsel af bip&betal i alle Coops 1.200 butikker. Det indfases over de kommende 6-18 måneder.