Hjem-Is solgt til internationalt selskab

Hjem Is er blevet solgt til det internationale selskab Food Union Group, som i forvejen ejer Mejerigaarden

Arkivfoto: Hjem Is

Food Union Group, en international gruppe af mejerier og is-producerende virksomheder, har købt Hjem-Is igennem is-producenten Premier Is, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Food Union Group ejer i forvejen Mejerigaarden i Thisted og har en dominerende markedsandel på det nordeuropæiske marked.

– Med købet af Hjem-Is styrker vi vores position på det danske is-marked og understøtter på den måde vores fortsatte indsats for at ekspandere i Nordeuropa. Hjem-Is komplementerer fint vores nuværende forretning i Danmark, Premier Is, som er landets førende inden for is-produktion af mærkevarer, udtaler Andrey Beskhmelnitskiy, Global CEO og grundlægger af Food Union Group.

Hjem-Is har indtil nu været ejet af en privat investorgruppe med hovedaktionær og adm. direktør Frank Waller i spidsen.

– Premier Is er en mere naturlig ejer af Hjem-Is end os. Med sin lange historie og traditioner for isproduktion er Premier Is den bedste partner for Hjem-Is for at sikre den højeste kvalitet i hele værdikæden. Derudover har Food Union Group bedre muligheder for at udvikle og investere i Hjem-Is, udtaler Frank Waller, tidligere adm. direktør for Hjem Is.

Premier Is blev grundlagt i 1927 og har i dag en førende position som mærkeejer og producent af høj kvalitets isprodukter i Danmark. Premier Is udvikler og producerer isprodukter på ismejeriet i Thisted.

– Hjem is har en lang historie og en stærk base af loyale kunder på det danske marked. Vores plan er at give alle kunder god kvalitets- is, der hovedsagelig skal produceres i Danmark, Thisted, på vores ismejeri. Hjem-Is vil fungere som selvstændigt selskab med Hjem Is som mærket, tilføjer Christian Brink, kommerciel direktør hos Premier Is.

Aftalen træder i kraft pr. 1. juli 2017. Fra denne dato vil driften af Hjem-Is blive ledet af den nuværende distributionsdirektør Torben Meng som adm. direktør.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre aftaleprisen.

DEL
Forrige artikelAldi holder store lukkedag
Næste artikelPris er et hot emne ved åbningen af Spar i Vissenbjerg
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.