Håndkøbsmedicinen bliver foreløbig bag disken

En ny lov giver dagligvarebutikkerne mulighed for at stille nogle typer håndkøbsmedicin frem, så kunderne selv kan tage den

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Fra nytår blev det tilladt for de butikker, der sælger håndkøbsmedicin, at stille blandt andet nikotintyggegummi, afføringsmiddel, næsespray og allergimedicin frem på hylderne, så kunderne selv kan tage medicinen.

Ind til videre er medicinen dog fortsat bag disken, selv om dagligvarekoncerner som blandt andre Coop godt kan se muligheder i den nye lov.

– Der er åbenlyst mange muligheder i det, men der er også stadig mange rammer, vi skal indordne os under for at have selvvalg. Derfor har vi endnu ikke lagt os fast på, hvad vi konkret vil gøre, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop.

I 7-Eleven og Rema 1000 er der heller ikke endnu taget stilling til lovændringen.

– Vi kigger på lovændringen lige nu og vurderer, om vi vil benytte den fremover. Dette er dog ikke besluttet endnu. Såfremt det vil gøre kundernes indkøbsmuligheder nemmere, hurtigere og bedre, er det klart, vi vil forfølge den mulighed, siger Commercial Director, Morten Vedel, 7-Eleven.

Anders René Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000 siger:

– I Rema 1000 vil vi altid skabe den bedst mulige oplevelse for kunden, så hvis de efterspørger det, vil vi undersøge sagen nærmere og vurdere, hvordan vi skal agere. Men på nuværende tidspunkt har vi ikke lagt en klar plan.

Ifølge den nye lov skal blandt andet smertestillende tabletter fortsat udleveres af personalet bag kassen. Blandt andet fordi nogle tabletter kun må sælges i begrænset mængde og kun til voksne over 18 år.

På listen over ikke apoteksforbeholdt medicin er det nu markeret med et ja eller nej, om medicinen må stå i selvvalg:

DEL
Forrige artikelSimplere prismærkningsregler skal bekæmpe madspild
Næste artikelChr. Hansen sætter navn på ny topchef
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.