Grønt måltidskassefirma rejser 78 mio. kr. til væksteventyr

Simple Feast får kapitalindsprøjning til at udbrede deres måltidskassekoncept med færdiglavede vegetariske og veganske retter

Foto: Simple Feast

Simple Feast, der leverer 100 pct. økologiske, plantebaserede og bæredygtigt producerede måltidskasser til døren i bionedbrydelig emballage, har netop rejst 78 mio. kr. hos en række investorer.

Bag Simple Feast står makkerparret Jakob Jønck og Thomas Stilling Ambus, der begge var med til at stifte Endomondo i 2018.

I 2015 grundlagde de Simple Feast, der i dag leverer færdiglavede vegetariske og veganske retter i kasser med tre måltider per uge.

Hele missionen med Simple Feast er ifølge grundlæggerne at bekæmpe klimaforandringer igennem plantebaserede måltidsløsninger.

– Klimaforandringerne er en realitet, om vi vil det eller ej. Der findes ikke nogen planet B, og vi står over for den formentlig største udfordring i menneskehedens historie. Vi har ikke tid til at vente på, at politikerne griber ind. Derfor giver vi folk en mulighed for at handle på klimaudfordringen i deres hverdag, siger Jakob Jønck, adm. direktør og medstifter af Simple Feast, i en pressemeddelelse.

Klimavenligt alternativ til kød

Flere undersøgelser viser, at kød – af samtlige fødevarer – har den største negative effekt på vores klimaregnskab.

Stifterne af Simple Feast erkender dog også, at det kan være svært for mange helt at droppe kødet.

– De fleste af os er opvokset med, at kødet spillede hovedrollen på tallerkenen. At fjerne kødet helt fra vores tallerkener er en nærmest umulig opgave, men ikke desto mindre er det præcis, hvad vi prøver at gøre ved at tilbyde et alternativ, der både smager bedre og er endnu mere convenient, så det ikke føles som offer for dem, der vælger at vinke farvel til kødet, forklarer Jakob Jønck.

Simple Feasts investorer tæller blandt andre venturekapitalvirksomheden Balderton Capital fra London samt danske Byfounders.

Virksomheden har i dag 20 medarbejdere på kontoret i København.