Grønne hjerter på pølser og bacon

Nu udvides det statslige dyrevelfærdsmærke til også at omfatte forarbejdede produkter af svinekød

Danish Crown er en del af samarbejdet om det statslige dyrevelfærdsmærke Foto: Danish Crown

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen markerer i dag i Bilka i Fields en udvidelse af det statslige dyrevelfærdsmærke, der fremover ikke kun skal fortælle, om dyrevelfærd på fersk kød.

Nu kommer der også én til tre grønne hjerter på leverpostej, bacon og pølser, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det statslige mærke blev lanceret i maj i år til fersk svinekød, og det udgør allerede en stor del af det ferske kød, forbrugerne lægger i indkøbskurven. Danish Crown har tidligere meldt ud, at det udgør ca. 25 procent af deres ferske svinekød i de danske butikker.

Et halvt år tidligere, nemlig i november 2016, lancerede Coop sit eget mærke, der består af fire trin.

Det statslige dyrevelfærdsmærke er udviklet af Fødevarestyrelsen i sammen med en lang række interessenter: Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation (DOSO), Den Danske Dyrlægeforening, Landbrug & Fødevarer, Danish Crown, Danske Slagtermestre og Dansk Supermarked, De Samvirkende Købmænd samt Lidl og Aldi.

DEL
Forrige artikelCoca-Cola styrker viden om digitalt salg
Næste artikelFlødesalget stiger med 50 pct. i december
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.